Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Olvasói levél: Miért nem működik a KÖKI Terminál P+R parkolója?

Rate this item
(0 votes)

Egy Olvasónk levélben tájékoztatta szerkesztőségünket a Köki-Terminálban található P+R parkolóval kapcsolatos negatív tapasztalatairól. Az ügy miatt levélben kereste meg a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), valamint a KÖKI Terminált. A BKK-nak a következő levelet küldte:

"Tisztelt BKK! Április 16-án reggel sikertelenül próbáltam autómmal behajtani a Köki-Terminálban található P+R parkolóba, mert ráccsal volt lezárva a bejárat, majd gyalogosan a személybejáratot is lezárva találtam. A Köki-Terminál alkalmazottai közül 5 embert (1 információs, 2 biztonsági őr, 2 parkolóőr) kérdeztem meg a lezárás okáról, azonban nem tudatak (vagy nem akartak) erről semmiféle felvilágosítást adni. Az számomra nyilvánvaló, hogy egy profitorientált bevásárlóközpönt miért nem siet az ingyenesen parkolni vágyók segítségére, azonban furcsállom, hogy a BKK miért nem végez semmiféle tájékoztatást (legalább egy cetli lenne az ajtóra ragasztva) ez ügyben. Bízom benne, hogy a jogsértő állapot mihamarabb elhárul és a környezettudatos lakosok használatba vehetik a P+R parkolót! Tisztelettel kérem szíves tájékoztatásukat a fent taglalt ügyben."


A BKK sajnálatos módon ezidáig nem reagált a megkeresésre. A KÖKI Terminál ezzel szemben a következő választ küldte:

"Köszönettel vesszük a megkeresését a KÖKI-n belüli P+R-re vonatkozó lakossági panasszal kapcsolatban. Jelenleg a zárt P+R parkoló üzemeltetésre kész, átadása folyamatban van. Az út másik oldalán levő szabadtéri P+R parkoló viszont üzemel, és messze nem telített, úgy gondoljuk, hogy kielégíti a lakossági igényeket. A KÖKI-n belül pedig 3 órás ingyen parkolás lehetséges, ha valaki rövidebb ideig szeretné autóját letenni. A P+R parkoló üzemeltetése nincs ugyan a feladatkörünkben, de arra nézve intézkedett a KÖKI parkolót/garázst üzemeltető társaság, hogy a jövőben a biztonsági őrök megfelelően tudjanak felvilágosítást adni."

Az Olvasónk sajnálattal vette tudomásul a KÖKI Terminál válaszában leírtakat, mivel meglátása szerint a bevásárlóközpont részéről a segítségnyújtás kimerül abban, hogy "most már el fogják mondani az embereknek, hogy: ott van a parkoló de nem használhatják!" Meglátása szerint Magyarországon nem sok jóval kecsegtet az "átadása folyamatban van" mondat sem. Levelét a következő észrevételekkel és megjegyzésekkel folytatta: "Hol van szabadtéri P+R? Én ilyet nem találtam. Talán megint van egy kis gond a tájékoztatással." (...) Hozzátenném, hogy a vasúti pálya túloldalán borzalmas körülmények között egy halom autó parkol. (...) A 3 órás ingyenes parkolás letelte után a díj 200 FT/óra összeggel ketyeg, tehát egy nem túlórázó dolgozó az utazással együtt eltöltött idővel mindössze napi 1200 Ft-ból megúszhatja a parkolást!  (...) Nagyon bízom benne, hogy a levélváltásnak meg lesz a pozitív hatása és az emberek végre leparkolhatnak abban a magányos P+R parkolóban, ha már megépítették (nekik?!)."

Továbbra is várjuk a BKK válaszát. Remélhetőleg belátható időben megoldódik a P+R parkoló helyzete a KÖKI Terminálban!

Last modified on Friday, 04 May 2012 14:21

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Már állnak a házak
Épül a lego-ház
Átadó ünnepség
Épül a lakótelep
Még nincs kész
Régi újhegyi kép
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia